Múlt

Egy pár fotón keresztül bemutatom makettező pályafutásom, illetve a blogolás előtti életem:

Műanyag repülőmakettek összerakásával kezdtem, ezeken tanultam meg a makettezés alapjait: elsősorban a ragasztgatást, az apró alkatrészek kezelését, a festést, a szórópisztoly használatát, …

Ezek után megkaptam életem első műanyag vitorláshajó makettjét: a francia Le Phenix-et. Erősen amatőr voltam akkoriban a hajóépítésben, így csak a kithez adott leírás alapján készítettem el. Így utólag a festés, a hajótest nem rossz, de a kötélzet és a vitorlák …!

Nagyon megtetszettek a vitorlások, így folytattam a műanyag kitek összeállítását: a Le Gladiateur, majd a Mayflower következett, kicsit mindig jobban odafigyelve.

Még mindig nem volt megállás, következett a Batavia. Ebben az időben találtam rá a Hajomakett.hu oldalra és teljesen más szemmel kezdtem el nézni a hajómakettezést. Rengeteg információt szereztem és igen nagy lendületet vettem, így a Batavia-t már egész normális vitorlákkal szereltem fel, illetve saját készítésű blokkokkal és kötelekkel láttam el.

Ezzel meg is untam a műanyag készleteket és hozzákezdtem az első teljesen saját készítésű fa hajómakettemhez.

Ez elég sok előkészülettel járt, mivel kialakítottam egy kis műhelyt, beszereztem néhány szerszámot, kisgépet, valamint készítetem néhány célgépet:

Körfűrész:

http://hajomakett.hu/content/view/645/49/lang,hu/

Kötélverő:

http://hajomakett.hu/content/view/633/49/lang,hu/

Ezek után két év alatt készült el a Golden Hind, ennek építéséről a Hajomakett.hu-n található leírás:

http://hajomakett.hu/content/view/647/36/lang,hu/

  1. Flamenco
    2010. július 17. szombat 15:33-kor | #1

    Gratulálok, hogy belevágtál. Jól indul!
    További jó munkát.
    Flamenco

  1. Még nincsenek visszakövetések

Powered by WP Hashcash